BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️


Zdrav duh v zdravem telesu: na obisku v Gyrotonic® studiu Ljubljana Center

 

Nedaleč stran od Extraordinary. trgovine, naravnost čez Novi trg do NUK-a in še par korakov naprej do Vegove ulice, se nahaja Gyrotonic® studio Ljubljana Center. Čudovit umirjen prostor za vadbo z lesenimi napravami, kamor nas pogosto vodijo noge, še bolj kot noge pa srce in glava. Ta dva si namreč zapomnita in vesta, kako dober je občutek po vsaki uri, preživeti v Gyrotonic® studiu, kako odlična naložba za prihodnost je vsak obisk in kako prijetna je družba lastnice in trenerke, Tine Šifrar. 

 

 

 

Tina zase pravi, da ples, gibanje in poučevanje ljudi predstavljajo njeno življenje. Svoje prve plesne korake je začela razvijati s športnim plesom v paru in osvojila štiri naslove državne prvakinje v latinsko-ameriških in standardnih plesih. Po končani tekmovalni karieri se je posvetila študiju na Fakulteti za šport, kjer je tudi zaposlena kot asistentka na katedri za ples. Ob nadaljnjem izobraževanju in raziskovanju je odkrila novo gibalno tehniko Gyrotonic® Expansion System in našla novo poslanstvo.

 

 

Kako te je pot privedla do Gyrotonica® in uradnega zastopništva v Sloveniji?

Pred 15 leti sem prvič dobila priložnost, da preizkusim novo gibalno tehniko Gyrotonic® Expansion System.  Mislim, da je bila to ljubezen na prvi pogled. Takoj, ko sem se usedla na mašino, sem vedela, da bom s tem načinom vadbe in gibanja povezana celo življenje. Po letih izobraževanja in vodenja studia, sem zaprosila za uradno ime Gyrotonic® Ljubljana Center in ga zaradi svoje vztrajnosti tudi dobila.

 

Kako nam Gyrotonic® vadba pomaga, da se povežemo s svojim telesom in ohranjamo ravnovesje?

Gyrotonic® Expansion System je gibalni sistem, ki vključuje dve tehniki, na napravah in na stolu. Bistvo tega vadbenega sistema so principi gibanja, ki vsakemu posamezniku omogočajo kvalitetnejše življenje, gibanje in sobivanje z drugimi na višji ravni. Gyrotonic® vadba nam omogoča, da izboljšamo gibalne sposobnosti in fiziološke procese znotraj telesa. Vsaka gibalna omejitev človeka, ki se pokaže na zunaj, je tudi omejitev znotraj telesa. Poglobljeno delo na sebi, tudi na telesni ravni, nam omogoča osnovo za delo na sebi, v vseh ostalih dimenzijah. V preseganju samega sebe se ustvarja mentalni prostor, ki nam omogoča, da življenje doživljamo skozi prizmo lastne kritičnosti do vsega, kar smo in kar nas obdaja.

 

Sistem Gyrotonic® tehnike zagotavlja izboljšanje v treh temeljnih gibalnih sposobnostih; v moči, gibljivosti in koordinaciji. Je kombinacija koordinacijsko zahtevnih vaj, ki temeljijo na globoko ozaveščeni tehniki dihanja.

Gyrotonic® Expansion System sestavlja pet naprav, ki so narejene tako, da vadečemu s pomočjo premagovanja dodatnega upora omogočajo funkcijsko gibanje telesa. Najbolj vsestranska naprava je Pulley Tower Combination Unit. Sestavljena je iz dveh delov, in sicer iz klopi, ki vsebuje vrtljive ročaje na obeh straneh z možnostjo regulacije upora, in stojala, na katerem so pritrjena kolesca, preko katerih so nameščene vrvi z utežmi. 

Gibanja so strukturirana tako, da se med izvajanjem gibalnih nalog povečuje prostorsko zavedanje telesa in simetričnost gibanja. 

 

Katera aktivnost, kraj ti predstavlja sprostitev? Je šport in gibanje, kljub temu da si z njim v stiku v vlogi profesorice in vaditeljice vsak dan, še vedno oblika sprostitve?

Kraj, ki meni osebno da največ svobode in širino, so gore. Tam lahko poslušam tišino, začutim sebe in ne potrebujem ničesar. Imam sebe, svojo telesno moč in čiste misli. Občutek tam gori, na gori, je skladnost z umom in telesom. Tam se zgodi neko naravno ravnovesje, ki mi omogoča stik s seboj. Ta rekreacija je poleg mojega dela tudi moja najljubša oblika polnjenja baterij.

 

Imaš kakšno rutino, vodilo, ritual, ki ti vsak dan pomaga ohranjati fokus in uspešno krmariti skozi vsakdan?

Skozi življenje so me spremljale različne misli, ki so mi pomagale, da sem prehodila marsikatero oviro, ki velikokrat ni bila prav enostavna. In ali mi je za kaj žal, v bistvu ne, vse, kar sem in doživljam, je sestavni del nas vseh in nam pomaga, da ohranjamo tisti del sebe, ki je najbolj ranljiv del nas in nas določa, da smo to, kar smo. Velikokrat se naslonim na besede našega znanega alpinista Tomaža Humarja …

"Ni nemogočih poti …"

 

 

Predstavljamo: Extraordinary. oblačila za vadbo

V Extraordinary. trgovini najdete širok nabor oblačil za različne priložnosti in poskrbeli smo, da boste v njih lahko uživali tudi med vadbo. Skrbno izbrani zgornji in spodnji deli iz lahkotnih in raztegljivih materialov vam bodo zagotavljali udobje in podporo pri različnih športnih aktivnostih - naj bo to joga, pilates, ples, tek ali kaj drugega ... Prisegamo na kakovost, obenem pa tudi na funkcionalnost, saj so izbrani kosi ustvarjeni tako, da jih lahko enostavno nadgradite in kombinirate tudi v vsakodnevne stylinge za sprehode po mestu ali druženje v parku. Izbirajte med modnimi športnimi oblačili in obutvijo znamk Closed, American Vintage, Warm me, Veja in Ecoalf.

 


Tina nosi:

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!