FAQ

Spodaj lahko najdete odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine v lasti podjetja ©XO7 d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in z Zakonom o varstvu osebnih podatkov na podlagi priporočili GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine extraordinary.si, pravice in obveznosti kupca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem oz. upravljavcem spletne trgovine in kupcem.

Ponudnik, kot upravljavec osebnih podatkov, se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov spletne strani extraordinary.si. 

Spletno mesto extraordinary.si je spletna trgovina z izbranimi izdelki: Closed, Veja, Ecoalf, Sisi, Viva’s ter še nekaterimi produkti iz trgovine ©Extraordinary.

Za zadovoljstvo strank skrbimo z ažurnim vnosom informacij, s pojasnili in pomočjo pri izbiri, nakupu in z informacijami po nakupu. S spletno trgovino extraordinary.si upravlja podjetje ©XO7 d.o.o., ki tudi določa splošne in ostale pogoje poslovanja in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

 V ©Extraordinary omogočamo naslednje načine plačila:

  • apple Pay

  • plačilo preko PayPal-a

  • plačilo s plačilnimi karticami (preko posrednika Stripe)

  • plačilo z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (po ponudbi/predračunu – rok plačila je 7 dni od dneva naročila. Če plačilo ni izvršeno v roku, je naročilo preklicano, izdelki pa vrnjeni v prodajo). V kolikor želite izbrati tovrstno plačilo, nam pišite na info@extraordinary.si, da vam pripravimo predračun. 

Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini extraordinary.si, dostavljamo z GLS dostavno službo po vsej državi oz z drugo dostavno službo.

V spletni trgovini vam omogočamo izbiro med dvema načinoma dostave:

  • osebni prevzem v trgovini Extraordinary, Novi trg 6, Ljubljana – po dogovoru

  • dostava z GLS dostavno službo, Cena za dostavo po Sloveniji je 5 eur in za tujino 15 eur.

V času posebnih okoliščin, kot je korona virus se lahko čas dostave zaradi povečanega obsega dela zamakne za kakšen dan več kot običajno.

Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini extraordinary.si dostavljamo po vsem svetu. Ob tem lahko nastanejo morebitni stroški carine, za katere je kupec odgovoren sam. 

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen med cenami v spletni trgovini in trgovini ©Extraordinary. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev in sicer na kontaktni e-naslov info@extraordinary.si. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora nato najkasneje v 30-ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Potrošnik vrne blago na naslov: ©XO7 d. o. o., Extraordinary Ljubljana, Novi trg 6, 1000, Slovenija. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Priložena mora biti kopija naročila oziroma račun.

Po prejemu blaga ponudnik potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

©XO7 d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

©Xo7 d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. 

Sledite nam na Instagramu

Ste že prevetrili svojo omaro? Skrbno shranili toplejša oblačila in naredili prostor pomladno-poletnim kosom?

Obiščite nas v trgovini XO in skupaj z veščimi svetovalkami izberite kose, ki bodo odlična dopolnitev obstoječe garderobe.

Ideja: inspiracijo lahko poiščete tudi med brskanjem po spletni strani ali raziskovanjem Instagram profila.
...

Kljub temu, da so superge @veja cenovno dostopne kupcem, je izdelava teh priljubenih obuval 5-krat dražja od izdelave superg velikih znamk.

Veja se poslužuje poštene trgovine in organskih surovin, kar je ekonomsko pravičneje za vse udeležence v proizvodni verigi.

Ker znamka ne vlaga v marketing (oglaševanje), sredstva namenijo v inovativni razvoj, raziskave in pošteno proizvodnjo. Najboljša reklama gre od ust do ust (od nog do nog)!
...

V današnjem času se vedno več ljudi ne sprašuje le ali “izgledamo dobro,” - ampak se zaveda, da se vrednost skriva v tem, kako naš izgled dobro vpliva na naše počutje, naravo, vpletene v proizvodnjo produkta in na generacije, ki prihajajo za nami.

Kot potrošniki imate v svojih rokah izjemno moč - podpreti zgolj dober izgled ali izbrati dober vpliv?
...

Izboru trajnostno naravnanih znamk smo se pridružili tudi mi - z našo lastno blagovno znamko oblačil!

Naša blagovna znamka bluz in srajčnih oblek, ki so narejene iz najkakovostnejših tkanin, je proizvedena v italijanskih manufakturah.

Raziščite barvne in vzorčaste modele - preko spleta ali v fizični trgovini.
...

Obleka Spice je mešanica udobja, elegance in trajnosti. Izdelana iz 95% materiala TENCEL™ MODAL. Tkanina, proizvedena z okolju odgovornimi postopki iz naravnega lesa, ki tkaninam doda dolgotrajno mehkobo.

Za popoldanske opravke obleki znamke @ecoalf dodajte udobne superge @veja . Za elegantnejši pridih skočite v petke.
...

Naj vaš dom zaobjame dišava Extraordinary.
Značilna dišava naše trgovine se imenuje WOODLAND WALK - vsebuje le najboljše surovine in je izdelana v skladu z najstrožjimi varnostnimi standardi IFRE.

En paket vsebuje stekleničko z dišavo (100 ml) in bambusove palčke. Intenzivnost dišave lahko regulirate s številom uporabljenih palčk.
...

@__warmme - the coziest brand in the world je del ponudbe trgovine Extraordinary. Družbo jim delajo ostale trajnostno naravnane znamke, ki nas dnevno opominjajo, da imamo le en planet 🌏 .

Tema dneva Zemlje 2022 je »Investirajmo v naš planet« in vključuje pet primarnih programov. Ena izmed ključnih točk letošnjih poudarkov je “trajnostna moda.”

Načinov, kako pomagati Zemlji, je ogromno. Izberite takšnega, ki ga boste z veseljem prakticirali vsak dan.
...

Nastavimo si ogledalo - pripomoremo k zmanjševanju porabe naravnih virov?

@ecoalf pretvarja ostanke v kakovostno surovino - na ta način se količina zavrženega materiala zmanjša. V večini postopkov podjetje uporablja mehansko recikliranje - najbolj trajnostno obliko recikliranja.

Pomagajmo okolju, izbirajmo premišljeno.
...

Vedno bolj priljubljene superge @veja , ki jim je zagotovo največjo reklamo naredila vojvodinja Meghan Markle, ko jih je obula na plovbo ob Sydneyju.

Na naših policah domuje pestra izbira za moške in ženske - izbirajte med različnimi barvami in modeli, ki nosijo enotno vizijo - trajnostno naravnanost.
...

Z ozaveščanjem o pomenu trajnostne mode in poštene proizvodnje izboljšujemo svoj vpliv na okolje in spodbujamo skupnost k uvajanju pozitivnih sprememb.

Spremljamo zanimive znamke in jih vključujemo v svojo ponudbo - obiščite nas in dopolnite svojo kolekcijo s supergami @veja ali ravno prispelimi kosi @americanvintage_officiel .
...

Misli nam uhajajo k poletju. Skočite v kopalke Aima Dora, ustvarjene na Mauritsiusu in izdelane na Madagaskarju. Podloga nosi posebno trajnostno zgodbo - izdelana je iz recikliranih plastenik, ki so pobrane iz morja. Vašo kožo pa zaščitijo tudi pred sončnimi žarki, saj so odporne na UV50. ...

Spoznajte torbo Spoo - izdelano iz recikliranega poliestra, ki ga podjetje @ecoalf delno pridobiva iz odpadnih plastenk. Vaši osebni predmeti so zavarovani z zatezno vrvico, udobne naramnice pa poskrbijo za lahkotno prenašanje. ...