BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€

Pomladne novosti pri Viva’s: klepet z Živo Ferlež

Predstavljamo vam čudovito temno modro in mogočno bordo rdečo

Pomlad je prinesla štiri Viva's novosti: torbici Half Moon in Crossbody sta zdaj na voljo v dveh novih odtenkih, čudoviti temno modri in mogočni bordo rdeči. Spoznajte jih v Extraordinary. in jih do konca marca eksluzivno nakupujte v naši trgovini.

Znamka Viva's je ena izmed tistih, ki jih v Extraordinary. najdete že vse od prvega dne. Zaznamujejo jo visoka kakovost, minimalizem, brezčasnost in lokalna butična izdelava. Usnjene torbice so oblikovane in ročno izdelane v Ljubljani po načelih etične in trajnostne proizvodnje. Živa, ki stoji za znamko, v zgodbi Viva's prepleta ljubezen do narave in počasnega tempa življenja, v katerem si znamo vzeti čas, da nas prevzame lepota majhnih, vsakdanjih trenutkov. 

Ideja za znamko Viva’s se je porodila iz želje, da bi zase našla popolno torbo, ki bi jo lahko nosila leta. Vsak, ki spremlja tvoje delo, ve, da imaš prefinjen čut za estetiko in vse lepo –  si že od nekdaj vedela, da boš nekoč ustvarjala nekaj svojega? Ti je bila spretnost za oblikovanje položena v zibko?

Živa: Ne bi mogla reči, da sem od nekdaj vedela, da bom imela nekaj svojega, sem pa odraščala v ustvarjalnem okolju, oba starša sta umetnika in imata svojo galerijo v Grožnjanu, sestra je pisateljica. Umetnost in kreativnost me spremljata že od malih nog. Z idejo, da bi imela svoj produkt in svojo blagovno znamko, sem se začela resneje spogledovati leta 2015, ko sem tudi ustvarila Viva’s. In tako bo naslednje leto že 10. obletnica.

 

Kaj pa trajnost, kdo te je navdušil zanjo? Očitno je, da je tak način življenja del tebe že dolgo in ne le modna muha zadnjih let.

Živa: Odraščala sem v naravi, v hiši polni starinskega pohištva, s starši, ki niso podlegli potrošniški miselnosti. S sestro sva se igrali v gozdu in si sami izdelovali igrače iz ličkanja, krpic in drugih materialov. Še danes se spomnim, kako sva naredili hiško za punčke iz podolgovatih kartonskih škatel, ki sva jih dobili iz sosednje vrtnarije (temu bi danes rekli upcycling). Punčke nama je izdelala mama, pohištvo pa babica in dedek.

Kar se mode tiče, pa sem vedno prisegala na kakovosti pred količino in sem po več mesecev varčevala za kakšen dražji kos, ki sem si ga želela. To miselnost ohranjam še danes. Vedno si pustim nekaj časa sanjati o določenem izdelku, preden se odločim za nakup.

Kje in kako torbe nastajajo?

Živa: Torbice nastajajo v Sloveniji, v Ljubljani. Sodelujem z ekipo profesionalnih galanteristov, ki torbice za Viva’s izdelujejo že deveto leto. Gre za butično izdelavo v manjših serijah. Vsak korak v izdelavi torbice temelji na ročnem delu: usnje je ročno rezano, robovi nato ročno barvani, na koncu pa so torbice sešite s pomočjo stroja. Vsak člen proizvodnje je korektno in pravično plačan za svoje delo, z vsemi partnerji so sklenjena dolgoročna sodelovanja. Proizvodnja je etična in trajnostna, brez kakršnih koli pritiskov, tako finančnih kot časovnih.

 

Že takoj na začetku ti je uspelo, da so torbe Viva’s našle domovanja izven slovenskih meja. Kako se ti je uspelo povezati z istomislečimi na najrazličnejših koncih sveta?

Živa: Ko sem začela ustvarjati Viva’s, se nisem želela omejiti le na Slovenijo, tako je spletna stran že od začetka zaživela v angleščini. S spletom in družbenimi omrežji so se meje zabrisale, algoritmi pa poskrbijo za to, da uporabniki večinoma najdejo tisto, kar jim je pisano na kožo.

 

Kje črpaš inspiracijo?

Živa: Do največ idej ponavadi pridem na dolgih sprehodih s Fishem. Če je le mogoče, grem vsak dan na en daljši sprehod v naravo, kar v Ljubljani pomeni na Golovec ali na grad. Zvečer, ko v postelji premlevam dogodke dneva, se mi tudi pogosto zgodi, da moram skočiti izpod odeje in zapisati idejo, preden jo pozabim.

 

Viva’s ni tvoja edina zaposlitev, celotno zgodbo vodiš poleg svoje redne službe v marketingu. Kako izgleda tvoj dan? S katerimi rituali uspeš ob vseh obveznostih in družini poskrbeti tudi zase?

Živa: Do pred kratkim je to bilo čisto res, vedno sem nekako “handlala” dve službi hkrati (v meni je malo deloholika in to, da vsak večer namesto gledanja TV-ja preživim za računalnikom, niti ne jemljem kot delo). Letos sem se odločila za drugačno pot in se zdaj posvečam samo svojemu podjetju (Viva’s in še nekaj drugim ločenim projektom).

Predvsem je zame prednost tega ta, da si sama krojim svoj urnik, si zjutraj vzamem malo več časa in v miru začnem dan. Najprej s hčerkico spijeva kavico in babyccino, ko jo oddam v vrtcu, pa začnem z delom. Vmes, če je le mogoče, peljem Fisha na dolg sprehod, da se nadiham svežega zraka in napolnim z energijo za drugo polovico dneva. Popoldnevi so namenjeni družini in igranju. Zvečer ponavadi nadaljujem z delom, saj sem že od nekdaj nočna ptica in v temi lažje razmišljam, ko me sonček ne izziva in vleče ven. Poskrbim pa, da se to ne ponavlja vsak večer in si vzamem čas tudi zase, za pilates in druge oblike sproščanja.

 

Tvoji najljubši kraji, kjer zadihaš s polnimi pljuči?

Živa: Gozd in morje.

Živa nosi Closed hlače in majico, American Vintage jakno, Veja superge in novo torbico Viva's Crossbody bag navy.

Spoznajte vse Viva's novosti:

Viva’s Usnjena Torba Crossbody Bag – Navy

299.00

Viva’s Usnjena Torba Half Moon Bag – Navy

299.00

Oglejte si še ostale torbice znamke Viva's, za katero stoji Živa. Če vas zanima, kako je Živa novosti predstavila v Extraordinary. izložbi, pa vas vabimo na obisk v Extraordinary. na Novem trgu 6, ali na naš Instagram profil, kjer smo utrinke ujeli v kratek video.

Nakupovalna košarica
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.
Začnite tipkati, da vidite izdelke, ki jih iščete.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!