BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

Bakaree: nežen dotik kašmirja

Ko govorimo o udobju in razkošju zimske garderobe, se nič ne more primerjati z izjemno mehkobo in toplino kašmirja. In če ste eni izmed tistih, ki na najboljše prisegate tudi pri izbiri dodatkov, naj vas razveselimo z novico, da smo v Extraordinary. to jesen dodali novo znamko šalov in kap iz certificiranega kašmirja, Bakaree. Spoznajte njeno zgodbo in ponudbo.

 

“Za nas trajnostna moda ni le odziv na trende, ampak zavestna izbira in temeljna vrednota znamke. Trajnostne izbire materialov in proizvodnje so za nas prav tako naravne kot visoki standardi oblikovanja. V časih, ko se kolekcije menjajo pogosteje kot kdaj koli prej, morajo oblačila spet imeti svoj pomen.

 Kašmir - “mehko zlato”

“Bakaree” v hindujščini pomeni koza. Kašmir, ki ga pogosto imenujejo tudi mehko zlato, je najkakovostnejša vrsta volne, ki se pridobiva z izčesavanjem najfinejše rune kašmirske koze. Ta prvotno izhaja iz himalajskih gora. Dolga spodnja dlaka kašmirske koze je finejša od najtanjše ovčje volne. Visokokakovostna preja Bakaree je pridobljena v Notranji Mongoliji s posebnim postopkom česanja, ki je še posebej nežen do koz. To je zato, ker se koz ne striže, ampak izključno češe.Preplet izvrstnih materialov in sodobne estetike

Znamko sta leta 2020 ustanovila Moritz Poewe in Moritz Flick.

Njuno poslanstvo je bilo že od začetka jasno: izdelovati visokokakovostna oblačila oziroma dodatke na trajnosten način. Bakaree izhaja iz ideje o vrhunski znamki, ki združuje luksuzne materiale in brezčasno, a sodobno estetiko.

Vsi modni kosi so ustvarjeni za nošenje skozi več sezon in let.

Ročno delo in tradicija

Vsak Bakaree kos je ročno izdelan v Nepalu po tradicionalnem načinu, značilnem za regijo Katmandu. Ti posebni postopki izdelave, ki so v izvorni pokrajini zelo cenjeni, dajejo izdelkom neponovljivo, brezhibno kakovost.

Pletenine so izdelane iz skrbno izbrane preje z ekološkim certifikatom.

Bakaree podpira družine v Nepalu s poštenim plačilom in delovnimi pogoji, ki ustrezajo standardom pravične trgovine. Končni izdelki pripotujejo v Evropo po preglednih trgovskih poteh brez posrednikov.

 

Ustvarjanje čutnih in trajnih oblačil - to je formula za vse naše izdelke.

Bakaree združuje tradicionalno nepalsko ročno delo in kulturo tkanja s športnim urbanim slogom. Dizajni, ki se na prvi pogled zdijo preprosti, se nadgrajujejo z najfinejšim materialom in subtilnimi detajli. Peresno lahka kašmirjeva vlakna zagotavljajo edinstven občutek nošenja. Vsak kos vam bo postajal čedalje ljubši in ne boste se ga naveličali, saj estetska vrednost s časom le raste.”

 

Fotografije: Bakaree

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!