BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

Nova kolekcija Sisi: klepet s Silvio Jerman Geelen

"Sisi zgodba se je rodila skoraj 16 let nazaj, v želji, da se izrazim, kar sem, kar mi je lepo."

 

 

Kdo ne pozna igrivih Sisi skodelic z napisi? Minimalističen, a barvit in pomenljiv dizajn polepša vsak dom in omamnemu vonju jutranje kave doda še lepotni - vizualni - element. Njihova ustvarjalka je Silvia, tista Silvia, ki je pred leti ljubitelje dizajna in naključne mimoidoče razveseljevala v svoji trgovinici Sisi v Stari Ljubljani. Ljubiteljica vsega lepega zdaj že 10 let živi v Amsterdamu, še vedno pa se rada vrača nazaj v Slovenijo, v svojo idilično hiško na Bizeljskem. Od časa do časa nas z obiskom razveseli tudi v trgovini Extraordinary. in tokrat smo, ob lansiranju nove Sisi kolekcije, njen obisk nadgradili v prijetno delovno druženje - Silvia je za Extraordinary. uredila novo izložbo, mi pa smo ji med ustvarjanjem zastavili nekaj vprašanj. Med drugim nam je zaupala tudi, ali ima med skodelicami svojo najljubšo. 

XO: Kako in kdaj se je rodila zgodba Sisi?

Silvia: Sisi zgodba se je rodila skoraj 16 let nazaj, v želji da se izrazim, kar sem, kar mi je lepo. Vse je bilo zelo spontano in niti ne kaj dosti planirano, kako bo :). Najprej sem začela uvažati Nizozemske igrače Dushi in se kasneje odločila za trgovinico v Stari Ljubljani, kjer sem predstavljala predvsem Nizozemske brande z veliko barvami in rožami. 

Res je bilo takrat nekaj novega in nekonkurenčnega. Potem je to postala čista strast, ki še vedno traja in se menja. 

 

Silvia nosi: Ecoalf pulover iz volne in kašmirja, pleteno Closed obleko in Closed plašč.

 

XO: Od kod navdih za napise na skodelicah?

Silvia: Mogoče smešno, ampak napisi kar pridejo, to je res klik, ki se zgodi v sekundi. Seveda se povezuje z mojim življenjem, z mojimi občutki in z ljudmi, ki so ali so bili v mojem življenju. Vsake toliko je napis tudi namenski za kakšno drugo državo in jezik. 

 

XO: Imaš svojo najljubšo med skodelicami?

Silvia: Uuu, imam več njih: No ordinary love, Love me LOVE 

 

 

XO: Letos smo dobili popoln Sisi zajtrk oz. brunch komplet, saj so se skodelicam za kavo pridružile še sklede za kosmiče. Tudi sama rada začneš dan z dobrim zajtrkom? Kaj si najraje pripraviš?

Silvia: Uh, moj zajtrk se skoraj začne s kosilom :), nekako nikoli nisem res zajtrkovala, razen ogromno kave. 

Zdravo, nezdravo, to ugaja mojemu telesu. 

 

XO: Sisi keramika ima že lep kup oboževalcev v številnih državah. Kje vse jih najdemo in kako izbiraš trgovinice, s katerimi sodeluješ?

Silvia: Skodelice najdejo kupce in državo kar same. Lepo je videti, kako se širijo po celi Evropi, Nizozemska, Nemčija, Belgija, Avstrija, Anglija, Francija, Irska, Švedska, Italija, Španija, Hrvaška, Grčija, Švica … in moja ljuba Slovenija. 

 

XO: Kako nastaja Sisi keramika?

Silvia: Sisi keramika nastaja v tovarni, a vendar je 90 % dela narejenega ročno. Mašina naredi samo kalup, potem roka oblikuje oval, debelino in keramika se ročno polira. Po sušenju se skodelica ročno barva, kar pomeni, da roka potopi vsako skodelico posebej v vedro z barvo in se položi na odcejalnik. Ko je barva posušena, gre vsak napis na nalepki ročno na skodelico, se ga pogladi in odstrani del nalepke, nato gre skodelica tretjič v peč. 

Zato je tudi vsaka skodelica malenkost drugačna, keramika je naraven material, ki včasih pusti kakšen mehurček, rob od barve, ki se cedi, mogoče je napis malo višje ali malo nižje. Ampak meni je ravno v tem čar, čeprav ljudje zelo radi iščejo male napake.

 

XO: Ali smo lahko malo “firbčni” in te vprašamo, ali pripravljaš še kaj novega?

Silvia: Ja seveda, se trudim, da je vedno kaj novega. In ja, kmalu …

Poleg Sisi keramike imam še druge projekte, kot npr. dekoriranje in stiliranje domov - tudi moja velika strast. Prav tako tudi izbira oblačil in stiliranje. Vedno bo kaj novega. 🙂

 

 

Med druženjem smo seveda našli čas tudi za pomerjanje in občudovanje kosov iz jesensko-zimske Extraordinary. kolekcije. Kako je Silvia stilirala Closed denim srajco in nove Closed kavbojke Nikka, pa vam razkrijemo v naslednji blog objavi. 

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!