BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€

[language-switcher]

Mini vodič za pakiranje

Poletja je konec in prihajajo meseci, ki so idealni za potovanja, predvsem v toplejše kraje. Pakiranje je tisti del potovanja, ki večini predstavlja enega bolj stresnih delov poti, a z nekaj triki, ki preidejo v navado, bo tudi to opravilo postalo rutinsko, ne da bi doma pozabili kakšen ključen kos.

Sestavite seznam

Še preden se lotite brezglavega pakiranja, si vzemite nekaj minut in ustvarite seznam. Vključuje naj vse od dokumentov, oblačil, kozmetike, elektronike, … Tako bo vaše pakiranje bolj sistematično, verjetnost, da pozabite kaj nujnega, pa precej manjša.

Seznam nato shranite še za prihodnjič, kar vam bo prihranilo čas in živce. Za različna potovanja si naredite različne sezname: morje, smučanje, raziskovanje … Shranite jih v primerni aplikaciji, ki bo na voljo na vašem računalniku in mobilni napravi hkrati.​

Izbira kovčka

Ta točka je še kako pomembna. Izberite si velikost, ki ustreza količini, ki jo navadno vzamete s sabo. Bolje, da je večji, ker mora vedno ostati nekaj prostora za nakupe. 🙂 Najboljša možnost je, da imete na voljo enega večjega in drugega manjšega, ki ju uporabljate glede na tip in dolžino potovanja.

Če potujete z letalom, si dobro preberite drobni tisk, ki določa mere, težo in količino kosov vaše prtljage, saj se le tako izognete neprijetnim situacijam, slabi volji in morebitnim dodatnim stroškom pri oddajanju prtljage.

Mehek ali trši primerek kovčka? Vsak ima svoje pozitivne in negativne lastnosti. Mehki imajo navadno slabšo razporeditev in niso odporni na dež in madeže, definitivno pa ne bodo dobili prask. Medtem, ko v tršo različico preglednejše razporedite vaše stvari, saj se odpre v dve polovici. V primeru dežja bodo obleke na suhem in varnem. Minus je, da bo po prvem letenju že utrpel nekaj prask. Če ste res občutljivi in navezani na svoj kovček, si kupite zaščitno prevleko ali ovijte kovček v zaščitno folijo na letališču.

Izbor outfitov

Kolikor dni, toliko outfitov. Misija nemogoče? Ne, na ta način boste imeli s sabo ravno pravo število oblačil. Že doma si sestavite kombinacije oblačil, uskladite jih tudi s primerno obutvijo. Priporočljivo, da vse kombinacije prej pomerite in se v svojem izboru počutite udobno, ter samozavestno.

 • Vsak outfit si natančno zabeležite v vaš telefon, saj veste pametni pišejo. Tako boste na potovanju imeli pregled nad kombinacijami, ki ste si jih izbrali.
 • Spodnje dele (jeans, krila, …) lahko reciklirate v kombinaciji z drugimi zgornjii deli.
 • Če radi staknete madež, je priporočljivo spakirati v kovček dodatno nevtralno majico.
 • Obutev naj bo udobna in takšna, ki se sklada z izborom oblačil.
 • V primeru nepredvidljivih hladnejših dni oz. večerov dodajte jakno ali pulover. Pomembno, da paše k večini oblačil, ki ste si jih pripravili. Tudi pod obleko lahko oblečete naljubši jeans in takoj imate na voljo dodaten outfit.
 • Bodite pozorni na razne situacije, ki zahtevajo specifična oblačila. V to kategorijo spadajo razne znamenitosti, kjer morajo biti pokrita ramena in kolena; daljše poti v hribe, ki zahtevajo bolj športno opravo; predstave ali večerje, kjer moramo upoštevati slavnostna pravila.

Oblačila zvijemo

Oblačila ne zložimo, ampak jih preprosto zvijemo. Tesno zvita oblačila bodo zavzela manj prostora, med iskanjem ključnega kosa bodo bolj pregledna, Prav tako bodo manj zmečkana in brez nepotrebnih prepognjenih črt.

Veliko manjših paketkov

Manjše toaletne torbice ali vrečke iz blaga so zelo priročne. Pomembno je, da si v kovčku razporedimo tako, da imamo pregled nad vsemi stvarmi, ki smo jih spakirali.

 • Vsak par čevljev zavijemo v pralno vrečko. Tako ne umažemo ostalih stvari in čevlji so na varnem.

 • V torbico iz blaga zapakiramo perilo, nogavice, kopalke, … Tako so vsi manjši kosi oblačil na enem mestu.

 • V tršo torbico ali škatlico zapakiramo nakit. Verižice, ki so podvržene vozlanju navijemo okoli manjšega kartona.

 • Tekočine dobro zapremo, tako preprečimo, da bi kaj izteklo. Preventivno izberemo toaletno torbico, ki je znotraj plastificirana in ima na voljo več predalov.

 • Torbice zaščitimo z vrečko proti prahu. V primeru, da se bojimo, da bi jo sploščili jo napolnimo npr. z brisačo ali nogavicami.

 • V kovček dodamo pralno vrečko, ki jo uporabimo za umazano perilo. Tako imamo ločeno umazano in čisto obleko.

  Srečno pot. 🌴🌴

Nakupovalna košarica
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.
Začnite tipkati, da vidite izdelke, ki jih iščete.

Izkoristite Poletne Popuste. Do -50% off.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!