BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

Intervju: Maryam Malakpour

Danes spoznavamo dologoletno rock'n'roll stilistko in kreativno direktorico Maryam Malakpour.

Maryam Malakpour je modna stilistka in kreativna direktorica luksuzne znamke NewbarK. V svoji dolgoletni karieri je sodelovala s številnimi prepoznavnimi imeni, če jih naštejemo le nekaj: od Rolling Stonesov, Lennyja Kravitza in The Strokes do Heidi Klum in Jennifer Jason Leigh. Z njo smo se pogovarjali o atributih uspešnega stilista in o njenem pristopu k estetiki.

Kako ste pričeli delati v modni industriji?

Moja prva zaposlitev je bila v Contempo Casuals butiku v L.A.. Stara nisem bila niti 18 let! Tu sem se naučila zlagati. Vsak večer pred zaprtjem sem barvno uskladila celoten butik in se prepričala, da je bilo vse popolno obešeno in popolno zloženo. Kmalu sem napredovala v asistentko menedžerja in skrbela za odpiranje trgovin v drugih regijah, kjer sem zaposlovala ljudi, ki so morali biti starejši od 18 let, medtem ko še sama nisem bila polnoletna. Kasneje sem postala freelance stilistka za glasbene videe. Tu se je pričela moja kariera. Leta 1998 sem šla na turnejo Bridges to Babylon z Rolling Stonesi. Še danes sodleujem s Keithom Richardsom.

Kakšne so lastnosti uspešnega stilista?

Stiliranje zahteva ogromno pozornosti in temeljito organizacijo, ki zagotovi, da je vse pripravljeno za fotografiranje ali potovanje z glasbenikom, ki se odpravlja na turnejo. Poleg svojega lastnega občutka za stil in svoje vizije, je najpomembnejša prednost organiziranost in osredotočanje na to, kako bodo stvari potekale.

Kako definirate svoj stil?

Rada imam klasične, ikonične kose. Ko gre za džins, gravitiram proti pravemu, togemu jeansu v nasprotju s streatchy kavbojkami. Rad imam tudi kavbojske elemente, še posebej, če so reinterpretirani na racionalen način.

Preden ste prišli v Los Angeles, ste živeli le v Laurel Canyonu. Kaj vam ta kraj pomeni?

Postal je del mojih preferenc in osebnosti. Laurel Canyon je sinonim za rock'n'roll in to je tisto, kar imam rada.

Kaj še upoštevate, ko pristopate k estetiki?

Slog je nekaj, ki prihaja od znotraj. Če imate pravo oko, lahko sestavite skupaj karkoli, kršite pravila, ko lahko, mešate vzorce in barve..

Intervju: Freunde von Freunden, freundevonfreunden.com

Fototgrafije: closed.com

Closed kosi po izboru Maryam

Na voljo tudi v Extraordinary.

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!