BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

Intervju: Iris Jeraj Peterca, dama z vizijo

Da trgovina Extraordinary funkcionira tako, kot je treba in vsako leto raste, je odgovorna direktorica podjetja Iris Jeraj Peterca, ki so jo v intervjuju za revijo Story poimenovali kot damo z vizijo. S svojim pozitivnim razmišljanjem ter zaupanjem v svoje delo in zaposlene, dosega vse zastavljene cilje in dokazuje, da smo ženske res zmožne vsega. Je mati dveh otrok in dveh psov, a kljub vsemu uspešno povezuje tako družinsko kot poslovno življenje. Spoznajte jo nekoliko bolje (in pokukajte v njeno omaro) v intervjuju, ki ga je za revijo Story pripravila Tina Tanko.

Fotografije: Mateja Jordovič Potočnik.

Kaj pomeni imeti osebni stil in kako ga nekdo najde? Menim, da osebni stil mora izraziti vsakega posameznika. Všeč so mi ljudje, ki skozi svoja oblačila nekaj sporočajo družbi.

Je stil priučen? Z malo smisla za estetiko lahko tudi 🙂 Pomagajo nam lahko družbena omrežja in socialni kanali, a vseeno mora posameznik izžarevati svoj karakter.

Opišite svojo estetiko pri notranjem opremljanju. Se razlikuje od vaše osebne estetike? Mislim, da je moja osebnost izražena tudi v stanovanju. Ker imam družino je zanimivo, kako k videzu stanovanja pripomorejo tudi otroci, ki z odraščanjem prinesejo svojo estetiko. Včasih prazna tla so sedaj prikrita z legicami in avtomobilčki, tu in tam izza omare gleda kak robot. Všeč mi je da se vsi počutimo dobro.

Kaj inspirira vaš stil? (tako oblačilni, kot stil ki se ga poslužujete pri opremljanju in dekoriranju stanovanja) Moj stil inspirira moje življenje. Sem mama dveh otrok, po večini se vozim s kolesom, skozi dan imam veliko sestankov… V oblačilih se torej moram počutiti udobno. Rada prelistam revije kot so Vogue, Wallpaper, Monokel, Porter… Včasih mi že branje kakšnega članka ali knjige izriše styling, ki si ga zaželim naslednji dan, spet drugič me navdihne obisk galerije ali gledališča. Rada se prepuščam navdihom vsakdana.

Že kar nekaj let skrbite za stilsko dovršenost slovenk preko blagovnih znamk, ki jih zastopate. Je potemtakem moda vaša strast ali nanjo gledate zgolj, kot  poslovni element? Menim, da bi bil tak poslovni element brez strasti, zgrešen. Modo in oblačila moraš imeti rad. Verjamemo v vizije znamk MAX&Co., Petit Bateau in Marina Yachting, ki jih ponujamo na slovenskem trgu, po drugi strani pa z lastno znamko Viva’s gradimo in izražamo svojo zgodbo.

Kot obraz blagovne znamke Lili in Roza menite, da je osebnosti stil pomeben pri vzpostavljanju poslovne komunikacije s strankami? Sem to kar sem in bolj kot stil, verjamem, da je v poslovnem svetu pomembna energija, ki jo oseba izžareva. Je pa stil tisti, ki nas dela to kar smo in velikokrat pripomore k samozavesti.

Najljubše trgovine z oblačili poleg seveda vaših? 🙂 Rada obiščem konceptualne trgovine kot so Corso Como 10 v Milanu, Dover Street Market v Londonu, in manjše, ki jih ponavadi najdem ko se potepam po tujih mestih. Pri nas rada raziskujem, kaj je novega v mestu, zelo me veseli, da se Ljubljana polni z lepimi trgovinami in lokali, je polna turistov ter je na ulicah čutiti sproščen vrvež ljudi.

Kaj vas na oblačilnih kosih najbolj pritegne? Pri oblačilnih kosih me najbolj pritegne kroj oz. model, surovinska sestava in detajli. Prav slednji dober izdelek ločijo od hitre mode in slabe kakovosti. Predvsem v naši otroški trgovini dajemo prednost naravnim in ne kemično obedelanim materialom, saj se zavedamo te pomembne vrednosti pri oblačenju naših otrok.

Najljubši oblačilni kos v vaši omari in zakaj? Trenutno je to majica Petra Movrina, jeans kavbojke Closed in Mother ter pisane sandale, ki so moj nepogrešljiv kos tega poletja.

Velikokrat vas je moč zaslediti v kosih s slovenskim podpisom. Je kakšen slovenski oblikovalec, ki vam je še posebaj blizu? Ja zelo so mi pri srcu kreacije Petra Movrina. Tudi sicer sva zelo dobra prijatelja in cenim njegovo odkritost in srčnost. Trenutno nam s svojimi izkušnjami pomaga tudi pri razvoju kolekcije Viva’s.

Kako kupujete oblačilne kose? So to premišljeni ali spontani nakupi? Nosi kateri od kosov posebno zgodbo? Čisto odvisno, včasih pomagam pri izbiri oblačil nekomu drugemu in potem še sama zase najdem kakšen kos oz., ko že mislim, da ničesar ne potrebujem, naletim na nekaj, kar mora z mano v omaro. Sama prisegam na oblačila, ki so na nek način večna in jih rada kombiniram s trendi, ki jih prinašajo nove sezone. Vsak kos nosi posebno zgodbo. Že od nekdaj si raje kupim manj kosov pa te dobre. Ponavadi me obleke spominjajo na razna potovanja, saj si večinoma tam kupim res kakšen poseben kos.

Si z leti dovolite biti bolj modno drzni? Mislim da, ni mi več nerodno in dobro se počutim, tudi če je kombinacija malo bolj drzna ali drugačna.

Kos v katerega bi moral vsakdo investirati? Različno, mislim, da je to stvar vsakega posameznika, nekomu pomenijo več čevlji, drugemu torba, tretjemu obleka. Zagotovo so to osnovni kosi, ki jih lahko kombiniramo na vse možne načine kot je bela srajca, moder pulover…

Ste se pri opremljanju stanovanja soočili s kakšnimi oblikovalskimi težavami? Koncept opemljanja stanovanja mora bazirati na enostavnem osnovnem prijemu dizajna, ki ga naknadno in z leti nadgradimo s svojimi idejami in barvami. Seveda je izjemno pomembna svetloba, ki še poudari vse kar je lepega.

Najljubši kotiček v stanovanju? Trenutno je to terasa, na kateri imamo res ogromno lončnic, vse je  zeleno. Tu si vzamem, čas zase, kaj preberem, razmišljam ali pa samo strmim v daljavo.

Stil, ki ga trenutno občudujete? (pri tem mislim predvsem stil osebe, ki vam je v navdih) Občudujem velik in zelo pozitiven “come back” Celine Dion. V na trenutke malo prezategnjeno modno vzdušje je prinesla val pozitive in mega modnih kombinacij.

Stvar, ki je ne bi nikoli našli v vaši omari? Hm nikoli ne reci nikoli, kar mi danes ni všeč, mi bo morda čez nekaj časa. S tem se ne omejujem.

Katera je vaša modna pregreha? Pri meni so to čevlji, nikoli jih ni dovolj. Pa torbe, tudi teh se je nabralo kar nekaj. Tudi pri kavbojkah včasih pretiravam. Od kar imamo svojo linijo t shirtov je tudi teh v moji omari kar precej 🙂

Modni kosi, ki so nepogrešljivi za letošnje poletje? Pri MAX&Co. so to obleke s cvetličnimi potiski, ki jih bodo jeseni zamenjali metulji, pikapolonice in hrošči, medtem ko Petit Bateau in Marina Yachting prisegata na črte v mornarskem stilu. Velik hit letošnjega poletja so tudi srajčne obleke.

Celoten intervju tukaj.

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!