BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

Extraordinary. styling: Romina Regvat

Romina Regvat: "Lahko oblečem le tisto, v čemer se dobro počutim."

 

Romina Regvat je profesionalna makeup artistka, učiteljica ličenja in ustvarjalka v svetu makeupa in mode. V Slovenijo je prišla pred več kot dvema desetletjema iz malega istrskega mesteca Labin in pravi, da kljub ljubezni do Ljubljane morje ostaja globoko v njenem DNK. Če jo spoznate, se boste strinjali, saj izžareva neizmerno toplino in vsak prostor napolni s pozitivno energijo. V svojem slogu je oblačen pomladni dan obarvala v barve in pozitivo in zasijala v kosih nove kolekcije iz Extraordinary. Spoznajte jo v kratkem intervjuju.

 

Kdaj in kako se je začela tvoja pot ličenja?

Z ličenjem se ukvarjam že celo življenje, odkar pomnim. Začelo se je kot zabava in igra že v osnovni in srednji šoli, pred 15 leti pa sem kot študentka začela delati z eno skupino umetnikov. Sledili so projekti in snemanja … Da se bom s tem ukvarjala in da bo to moja služba, sem se prvič zavedla na snemanju za revijo Elle, ki je bila ena takšna pomembna prelomnica v mojem življenju. Tukaj sem spoznala lep, senzualni svet lepote in mode, ki me je enostavno prevzel.

Stranka, izkušnja ali projekt v karieri, ki se ti je še posebej vtisnil v spomin?

Hm, veliko jih je bilo in so to še vedno moje stranke. V tem poslu sem imela mogoče srečo, da sem spoznala veliko čudovitih žensk ... in nekaj moških seveda, ker ne smemo pozabiti, da tudi njim sem in tja pride prav makeup.

Ne vem zakaj, ampak Borisa Beckerja sem si zapomnila kot zelo prijaznega in karizmatičnega :).

Seveda so tukaj tudi naše znane osebe, s katerimi smo vzpostavili lepe odnose in redno sodelujemo. Obdržiš na neki način poslovno-prijateljske odnose in to ti da tisti lep občutek, da si zaupanja vreden in da jim je všeč ne le tvoje delo ampak tudi tvoja družba.

Mogoče en smešen dogodek, ki se je zgodil na samem začetku moje kariere. Ekipa me je pustila samo v studio z modelom. Snemali smo promo za LJFW. Nič ne bi bilo narobe, če model ne bi bil popolnoma nag. V ženskih salonarjih. To je vse, kar je imel na sebi. Ne vem, če se spomnite tega videa. Bil je precej pred svojim časom in temu primerno provokativen. Ampak jaz sem oddelala profesionalno makeup - čisto rdeča v obraz seveda :).

 

 

Kakšni so trenutni trendi v ličenju? Se jim prilagajaš ali raje slediš svojemu slogu?

Trendi v ličenju se, isto kot moda, malo vrtijo v krogu in menjajo z letnimi časi. Vedno imamo “come back” nečesa. Kar se je spremenilo, so strukture izdelkov, ki so nam danes na voljo. Make up je postal bolj lahkoten, dostopen in enostaven. Veliko je izdelkov, ki nam ponujajo hitro ličenje, kar pomeni en izdelek za več stvari Jaz jim rečem mali multipraktiki. To so ponavadi obarvani stiki, ki jih lahko uporabimo na licih, ustnicah in nekatere še na očeh. 

Trendom se rada prilagodim in jih uporabim na svoj način, prilagojeno osebi, ki bo določen look nosila. 

Kateri del makeupa se ti zdi najpomembnejši - podlaga, oči ali usta?

To je vedno težko vprašanje … Pomembna je celota, ampak brez dobre podlage ni dobrega makeupa. Pri podlagi ne mislim samo na tekoči puder, ampak na stanje in zdravje naše kože. Negovana koža ne rabi veliko prekritosti. Lahko je to samo korektor na predelih obraza, kjer je to potrebno. To je tudi eden izmed trendov, če se lahko navežem na prejšnje vprašanje. Da se lahko dobro počutiš v lastni koži, da greš ven tudi brez makeupa in to lahko narediš samo, če za kožo primerno skrbiš. Vse ostalo je extra.

 

 

Tvoji najljubši kotički v Ljubljani?

Trgovina Extraordinary. Brez heca. To je tisti kotiček, v katerem se dobro počutim. Samo še kavico začnite streči :).

Potem kavarna Rog, Cukrarna, Zvezda, Pop's pizza …

Malenkosti, ki ti polepšajo dan?

Sprehod s psom v gozdu, pot domov v Labin (hrvaška Istra), objem in poljub mojega otroka.

 


5 modnih z Romino

 

Tvoje glavno pravilo pri oblačenju?

Lahko oblečem le tisto, v čemer se dobro počutim. Da sem to jaz, ne glede na modne trende.

Kako se odraža trajnost v tvoji omari?

Ne kupujem nič, kar to ni. Prav nič.

Kateri kos oblačila iz tvoje omare je s tabo najdlje + zakaj?

Plašči in torbice. Tukaj imam rada klasiko, ki je večna. 

 

Romina nosi CLOSED črtasto obleko iz svile in viskoze. 

 

Barva, v kateri se počutiš najbolje?

Zelena, modra, siva. In seveda bela za T-shirte.

Tvoja stilska skrivnost, da si vedno videti odlično?

Da sem pozorna na proporce pri oblačenju. Na dolžine in velikosti kosov oblačil, ki jih dam nase, in njihovo kombiniranje.

  

 

Romini lahko slediš na Instagramu, kjer vsak dan deli svoja ustvarjanja in nasvete iz sveta makeupa in nas navdihuje z dnevnimi stylingi.

Več o njenem delu si lahko prebereš tudi na njeni spletni strani.

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!