BREZPLAČNA DOSTAVA OB NAKUPU NAD 200€  ❤️

A better blue

Novo obdobje potrebuje nove kavbojke. Znamka CLOSED predstavlja okolju še bolj prijazno linijo jeansa A BETTER BLUE. Vse se je začelo s “Fair” kampanijo, potem se je zgodilo sodelovanje z znamko Stop Water While Using Me!, kjer je nastala kolekcija THE LIMIT ED. Zdaj pa so odločeni, da začnejo povsem novo poglavje v proizvodnji kavbojk.

A BETTER BLUE se ponaša z jasnim sporočilom, trend in ekološka ozaveščenost lahko gresta z roko v roki. Njihova filozofija temelji na tradiciji, inovaciji, predvsem pa na postavljanju novih standardov pri proizvodnji jeansa. Strmijo k ekološkim metodam pranja in barvanja, ki omogočajo 50 % manjšo porabo vode, 25 % manjšo porabo energije in 65 % manjšo porabo kemikalij, v primerjavi s tradicionalnimi metodami.

Vsako pranje produkta A BETTER BLUE je analizirano z neodvisnim sistemom ocenjevanja EIM (Environmental Impact Measuring Softwear). Da bi zadostili vsem standardom ne uporabljajo klora, peskanja, kalijevega permanganata ali druge okolju nevarne postopke, ki so navadno prisotne pri izdelavi kavbojk. Priljubljen nošen videz dosežejo z okolju prijaznejšimi načini, kot so laserske ali ozonske obdelave, bio encimsko pranje in ledeno peskanje. Za barvanje se uporablja patenitran proces Kitotex®, ki temelji na naravnem polimeru iz lupine kozic in drastično zmanjšuje porabo vode.

Novi ekološki pristop se začne na samem začetku, s pridobivanjem surovin. 40 % bombaža izvira iz trajnostno kultiviranega nasada bombaža. Predvsem pa se držijo tradicije "Made in Italy", jeans je namreč v celoti izdelan v Italiji. Zmanjšanje razdalj v prometu predstavlja še en korak k bolj zeleni in boljši prihodnosti.

A BETTER BLUE linija vsebuje osem različnih modelov jeansa v različnih pranjih. Za ženske so na voljo v štirih različicah modrega odtenka: Dan Style, Heartbreaker, Britney, Luca in Pedal Pusher. Za moške so na voljo v štirih modrih in treh črnih odtenkih: Unity Slim, Lester X in Cooper.

Jeans je resnično en tak kos oblačila, v katerega je vredno investirati. A sploh kdo pozna, koga ki v svoji omari ne hrani niti enega izdelka iz jeansa?

Obiščite nas v Extraordinary., Novi trg 6, Ljubljana

Shopping cart
S klikom na gumb “Razumem”, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh.

Pridružite se nam in izkoristite 5% popust

Prijavite se in prejmite 5% popust za prvo naročilo. Obveščali vas bomo o najnovejših novicah, trendih in ekskluzivnih ponudbah. In to je šele začetek!